If you can't see this e-mail properly, view it online | ||
Newsletter 186 | april 2024 | www.ambrosiusshop.be | | ||
Beste Bezoeker, Aaaah de herfst, de terugkeer van raclette en fondue, de dagen die korter worden, de kleine depressie die bij sommigen toeslaat, de laatste aperitieven op het terras, maar ook ... de komst van Beaujolais Nouveau. Zoals elk jaar staat deze smakelijke drank op het punt om op de tafels te belanden, met zijn deel van de grappen over zijn fruitige smaken en zijn neus die sommigen aanspreekt en anderen afstoot. Dit jaar wordt de Beaujolais Nouveau cuvée 2021 verwacht op donderdag 18 november!
Voor het eerst hebben we bij Ambrosius de Primeur wijnen van Jean Paul Brun in huis, en daar zijn we bijzonder trots op .... Lees meer Ook in Bar Vinarchist vieren we de komst van deze unieke wijnen met een speciaal Beaujolais Weekend... Wij toveren onze Bar om tot een echte Bistro Lyonnais en serveren van donderdagavond 18 november tot en met zaterdagavond 20 november een speciaal menu, feestelijk overgoten met Beaujolais in al zijn varianten. . Lees meer... Inhoudstabel :
Jean Paul Brun,authentieke Beaujolais ...
Vive Le Beaujolais weekend! Veilig Online shoppen : www.ambrosiusshop.be |
||
Jean Paul Brun,authentieke Beaujolais ... |
||
Herzie uw mening over Beaujolais, zet uw smaakpapillen op scherp en ontdek deze maand de wijnen van het Domaine des Terres Dorées, geleid door Jean-Paul Brun. Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!
Zoals u het ondertussen zal hebben begrepen, komt de Beaujolais Nouveau eraan! Op 18 november is het tijd om de smaak van de cuvée 2021 te ontdekken en eindeloze gespreken te voeren over de aroma’s die we dit jaar in de neus en smaak ontdekken.
Om de komst van de Beaujolais Nouveau 2021 met veel tamtam te vieren zullen de “Vinarchisten” voor de gelegenheid een programma samenstellen rond Beaujolais. Menu “Vive le Beaujolais” (18-19-20/11)
Sint-Jacobsschelpen à la Plancha - "beurre de Barbes" - Pompoen
Beaujolais Blanc 2020 « Saucisson Brioché aux pistaches » Beaujolais Nouveau Cuvée Première 2021 Traag gegaarde rundsschouder(10u)in Beaujolais - bio seizoensgroenten – Puree van “Bintjes” Beaujolais Nouveau Cuvée L’ ancien 2021 Ananas, vanille, zwarte Ganache en "mousse à la crème" FRV 100 (lichtzoete Bubbles van rode gamay,) Prijs 55€ pp / wijnen 25€ pp keuken open van 12u tot 14u30 en van 18u30 tot 21u30. Reservatie gewenst ! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.';document.getElementById('cloak8c00cd34f7892d64f88d401a58d1b12a').innerHTML += ''+addy_text8c00cd34f7892d64f88d401a58d1b12a+''; om uw tafel te reserveren of bel ons op 058860482 En alsof dit alles nog niet goed genoeg is, organiseren we een 'tombola' voor alle mensen die reserveren voor het 'Vive le Beaujolais' menu. De prijs: een proef/ontdekkingspakket met wijnen van Jean-Paul Brun.
Je kan dat weekend, natuurlijk ook gewoon binnenwippen om de wijnen te ontdekken, al dan niet vergezeld van een kaas of charcuterie bordje of ander lekker hapje !
klik hier voor de kaart van de week.
Vinarchist is open :
donderdagavond van 16u tot 23u Vrijdag en zaterdag van 11u tot 23u30 Op zondag van 11u tot 18u ( met beperkte kaart )
Steeds meer tevreden klanten vinden hun weg naar onze webwinkel!
|
||
Follow us | | ||
If you don't want to receive our news anymore, unsubscribe |