Volgende Whiskyclub Tastings 

Dinsdag  30 september Koksijde
Donderdag 2 oktober De Haan 
 

Arround the world in 7 drams !

 

 

Na een prachtige zomer, hopelijk gevuld met ontspannende momenten voor iedereen, zijn we er weer om de eerste whiskyclub-tasting van het nieuwe seizoen aan te kondigen.

Deze maand reizen we naar landen die je niet meteen zou associëren met uitstekende whisky: Finland, Italië, Wales, Duitsland… en natuurlijk sluiten we af met enkele Schotse pareltjes van gloednieuwe distilleerderijen.

Het programma staat bijna helemaal vast, maar nog niet alle whisky’s zijn gearriveerd. We vragen daarom uw begrip voor eventuele last-minute wijzigingen.




Programma :

Kyro Malt Oloroso 47,2° Finland
Teerenpeli Kulo 7Y Sherry Cask 50,7° Finland
Slyrs Single Malt Oloroso Cask 46° Germany
Puni Sole Italian Malt 46° 
Penderyn Icons of Wales #12 – Copperopolis Wales
Ardgowan Clydebuilt Coppersmith 48° Scotland

+SURPRISE  


Op het einde van de tasting geven we gezamenlijk elke whisky een score.
Onze leuze : we proeven ernstig maar we nemen onszelf nooit ernstig. Deze avonden zijn vooral gezellig en leuk ! 

De geproefde flessen kunnen na de proeverij worden aangekocht aan een promoprijs. ( zonder verplichting ).Mensen die graag de Whisky's hadden geproefd, maar niet kunnen aanwezig zijn kunnen samples van 2cl laten reserveren

De Haan : Het Galjoen om 20 u,Vossenslag 19, 8420 De Haan
Koksijde: Vinarchist om 20u, Zeelaan 226 (Naast Ambrosius)

prijs : € 35

Groetjes

Bruno en Patrick

Zijn reeds ingeschreven:

Koksijde  De Haan
 Matthias Zwaenepoel  Danny Liekens 
 Johan Zwaenepoel  Vandenheede Björn
 Yves Van Camp  Linda Thyssens 1
 Guy Verschaeren  Linda Thyssens 2
 Jurrie Delporte  
 Thijs Lescroart  
Wendy Geryl  
Sylvie Vanderdonck  
Liese Verhaeghe  
Stratsaert Koen  
 Guido Vanherberghen  
Johan Verhoeven  
 Bernard Ryngaert  

Brolin Gruwé

 

Pieter Struelens 

 

 Jan Ingelbeen

 
 Samples  Samples
 Colson Paul  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 

 

L'été Belge a bien débuté, la semaine prochaine nous pouvons nous attendre à une véritable vague de chaleur. La canicule a ceci de bon qu’elle peut en amener certains à modifier leur perception du rosé. Incités par la chaleur à rechercher la fraîcheur d’un flacon servi à basse température, les plus réticents découvrent depuis quelques années, que certaines cuvées de vins rosés sont en réalité de grande qualité. Les amateurs, eux, le savaient depuis longtemps …
Découvrez notre sélection des vins rosés actuellement en promotion.

Vous n'aimez pas le rosé? Super conseil: nous avons sélectionné ce vin rouge à boire frais, entièrement vinifié naturellement sans sulfites ajoutés et un délicieux désaltérant avec ce temps chaud. 

 

Curieux de connaître les prix de l'été? Pour en savoir plus, cliquez ici ou rendez-nous visite à la boutique. 

Promotions valables jusqu’au 21 juillet 22 ou épuisement du stock.

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook