Wij zijn verheugd te kunnen melden dat ook de whiskyclub terug start met proeverijen, waar we jullie vanaf oktober terug meenemen in het ontdekken van mooie drams onder begeleiding van Bruno Vandensteen (in de Haan) en Patrick Weerbrouck (in Koksijde).
Deze eerste proeverij van het nieuwe seizoen wordt meteen een schot in de roos. We werken samen met Diageo (één van de grootste spelers in de whiskywereld) en wij zorgen voor enkele unieke flessen om dit seizoen heerlijk te starten. Uitzonderlijk in de tasting is de Johnnie Walker Blue Label G&R IV Pittyvaich ( een hele zeldzame botteling uit de Ghost and Rare Series , een uitzonderlijke blend van zeldzame of gesloten distileerderijen). Dank zij de steun van Diageo kunnen we deze fantastische line-up nog aan een hele democratische prijs aanbieden.  Deze tastings gaan door op 18 oktober in wijnbar Vinarchist in Koksijde en op 20 oktober in de Vosseslag in de Haan . We starten op beide locaties telkens om 20u.

Programma :

Mortlach 12 Years 43.4%
Mortlach 16 Years 43.4%
Clynelish 14 Years 46%
Singleton of Dufftown 18 Years 40%
Talisker 18 Years 45.8°
Johnnie Walker Blue Label G&R IV Pittyvaich 43.8° ( very rare)
+
Surprise bottle.


De geproefde flessen kunnen na de proeverij worden aangekocht aan een promoprijs. ( zonder verplichting ).

Mensen die graag de Whisky's hadden geproefd, maar niet kunnen aanwezig zijn kunnen samples van 2cl laten reserveren.

Makkelijk inschrijven door Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. (via mail ) gelieve te vermelden of je kiest voor Koksijde of de Haan en het aantal personen.

​of

inschrijven en betalen via de webshop.


Waar :
De Haan: "het Galjoen" om 20u in het Galjoen, Vosseslag 19, 8420 De Haan.

Koksijde om 20u wijnbar Vinarchist , zeelaan 226, 8670 Koksijde ( Naast Ambrosius)

prijs :30€

 

 

Zijn reeds ingeschreven :

KOKSIJDE DE HAAN
Stratsaert                                                      
Stratsaert 2  
Vansteenkiste  
Vansteenkiste 2  
Zwaenepoel Matthias  
Zwaenepoel Johan  
 Juri Poublon  
 Kurt Godderis  
 Joren Poublon  
 Yves Van Camp  
 Frank Mens  
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

L'été Belge a bien débuté, la semaine prochaine nous pouvons nous attendre à une véritable vague de chaleur. La canicule a ceci de bon qu’elle peut en amener certains à modifier leur perception du rosé. Incités par la chaleur à rechercher la fraîcheur d’un flacon servi à basse température, les plus réticents découvrent depuis quelques années, que certaines cuvées de vins rosés sont en réalité de grande qualité. Les amateurs, eux, le savaient depuis longtemps …
Découvrez notre sélection des vins rosés actuellement en promotion.

Vous n'aimez pas le rosé? Super conseil: nous avons sélectionné ce vin rouge à boire frais, entièrement vinifié naturellement sans sulfites ajoutés et un délicieux désaltérant avec ce temps chaud. 

 

Curieux de connaître les prix de l'été? Pour en savoir plus, cliquez ici ou rendez-nous visite à la boutique. 

Promotions valables jusqu’au 21 juillet 22 ou épuisement du stock.

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook

recevez nos courriels

Remplissez votre adresse e-mail et recevez des promotions, des offres personnalisées, des conseils et des invitations à des événements, selon vos goûts et vos intérêts.
captcha