Volgende Whiskyclub Tastings 
Dinsdag 20 juni  Koksijde
Donderdag 22 juni De Haan 

 

Met de zomervakantie voor de deur organiseren we naar jaarlijkse gewoonte onze laatste tasting van dit "schooljaar".  Met de zomerse temperaturen die we de laatste weken kennen is dit het ideale moment om 
dit proefseizoen te eindigen met 2 originele Gins en uiteraard 4 toprums ! 

Er is de laatste jaren heel wat veranderd in de rum wereld, De amateurs willen meer ontdekken dan de standaard versies van de grote rum "fabrieken" en gaan op zoek naar het betere distillaat op basis van rietsuiker. Meer en meer verschijnen premium rums op de markt en sommige rums kunnen wedijveren met de meest complexe Single Malts. En ook de nieuwe Europese wetgeving heeft een invloed op het  huidige Rum aanbod.  We maken je tijdens deze degustatie wegwijs in de verschillende stijlen van Rum en hoe je er deze zomer mee aan de slag kan om je vrienden te verassen met heerlijke op basis van Rum bereide drankjes.
.
Uiteraard sluiten we de avond af met een "Surprise bottle",  die zoals steeds blind zal worden geproefd.

Op het einde van de tasting geven we gezamenlijk elke rum een score.
Onze leuze : we proeven ernstig maar we nemen onszelf nooit ernstig. Deze avonden zijn vooral gezellig en leuk



Programma :

Beckett's London Dry Gin
Mermaid gin The Isle of Wight Distillery

La Maison du Rhum - Perou (Distillerie Millonario) Batch 5
Compagnie des Indes Ecuador 7 years Tokay Finish
Cihuatan Alux 15 Years Limited Edition Rum
Ambrosius Barbados Rum 2013-2023 Single Cask 44%


+SURPRISE


De geproefde flessen kunnen na de proeverij worden aangekocht aan een promoprijs. ( zonder verplichting ).

Mensen die graag de Rums hadden geproefd, maar niet kunnen aanwezig zijn kunnen samples van 2cl laten reserveren.

Makkelijk inschrijven door hier te klikken. (via mail ) gelieve te vermelden of je kiest voor Koksijde of de Haan en het aantal personen.

​of

inschrijven en betalen via de webshop.

Klik hier om uw inschrijving te controleren. Wordt dagelijks aangepast ( na 19u )

Waar :
De Haan: "het Galjoen" om 20u in het Galjoen, Vosseslag 19, 8420 De Haan.
Koksijde om 20u wijnbar Vinarchist , zeelaan 226, 8670 Koksijde ( Naast Ambrosius)

 Zijn reeds ingeschreven :

KOKSIJDE DE HAAN
 Lode Keirsebilck  Roger Longhorn
 Poublon Youri

 Patrick VG

Poublon Joren   Elsje
 Laurens   Marleen
 Herwig Cassier  Peter
 Yves Van Camp (1)

 

 Yves Van Camp (2)  
 Meert Henri  
 Ryngaert Bernard  
 Guy Verschaeren  
 Marc Roenen 1  
 Marc Roenen 2  

 Bart Vanmarcke

 
 Dennis Vanpeperstraete  
 Luc Foubert (1)  
 Luc Foubert (2)  
 Kurt Godderis  
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Belgische zomer is alvast goed begonnen, komende week mogen we ons aan een heuse hittegolf verwachten. Dus zien wij het als onze plicht om jullie te voorzien van verfrissing. Afkoelen en rustig aan doen is de boodschap. En daar hebben wij nu toch de beste methode voor gevonden. Wie aan zomer denkt, denkt aan rosé. Wij selecteerden onze beste rosés en bieden ze deze week aan in promotie !

Hou je niet van rosé? Super tip: we selecteerden deze rode wijn om koel te drinken. Volledig natuurlijk gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten en een heerlijke dorstlesser met dit warme weer. 

Benieuwd naar de zomerprijzen? Lees hier alvast meer of breng ons een bezoekje in de winkel. 

Promoties geldig tot 21 juli 2022 of tot uitputting voorraad.


 

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook

Ontvang onze Nieuwsbrief

Vul hier uw mail adres in en blijf op de hoogte van onze promoties en degustaties
captcha